Fehér cápa tört be egy búvár ketrecébe

Mexikóban szokás, hogy egy nagy fémrácsot leengednek a vízbe, az abban lévő emberek pedig végignézhetik közelről egy cápa etetését. Ezt csinálták volna a guadalupe-szigeteki esetnél is, ám nem úgy sült el az etetés, ahogy remélték. Egy éppen arra úszó fehér cápa ugyanis áttörte a vasketrecet. Egy búvár tartózkodott éppen bent, de mivel megőrizte hidegvérét, túlélte.

Az esetről készült videón jól látható, hogy a hajón lévő emberek, azonnal a ketrecben rekedt búvár segítségére siettek, kinyitották a fedelét, hogy kiúszhasson, ám legnagyobb megdöbbenésükre a cápa dugta ki a fejét. Nagy nehezen kiszabadult a fogságból, a hajó személyzete pedig ezután azt hitte, nincs is senki a ketrecben, míg meg nem látták a búvár mozgását. Kihúzták a férfit, aki sértetlenül úszta meg az incidenst, megvárta míg a cápa elúszik, csak azután merészkedett fel.

A videót készítő férfi azt nyilatkozta: a cápa nem akarta a búvárt bántani, csak a csaliként belógatott tonhalért jött, de véletlenül nekiütközött a ketrecnek, összezavarodott, és nem tudott visszaúszni, ezért előre akart menni, és áttörte a ketrec vas rácsát, majd beúszott rajta.

Itt a videó az esetről:

(Visited 749 times, 1 visits today)

Hozzászólások