Veszélyes sziklafalakra épült városok

Van valami egészen különleges a sziklafalakra épült városokban. Már önmagában a városok elkészítéshez szükséges hatalmas erőfeszítések  is elegek kellenek legyenek ahhoz hogy megnézzük őket. A gyönyörű kilátásokkal karöltve viszont egészen lenyűgöző látvány nyújtanak.

Castellfollit de la Roca, Spanyolország
A középkori városka Castellfollit de la Roca egy 50 méter magas vulkáni sziklán fekszik a Pireneusokban. Az 1000 fős faluban állandóan vannak turisták, ám a kevés szálloda miatt a hely megőrizte középkori nyugalmát.
szikla_varosok-1-mod

szikla_varosok-2-mod

szikla_varosok-3-mod

 

Manarola, Olaszország
A káprázatosan színes olasz falucska Manarola az egyik legszebb a világon. Manarola egyike annak az öt településnek amik Cinque Terre nevezetű területet alkotják, ami nem mellesleg a Világörökség tagja.
szikla_varosok-4-mod

szikla_varosok-5-mod

szikla_varosok-6-mod

 

Al Hajjarah, Jemen
Eredetileg a megerősített sziklatető közepén építették a falut a 11.századi Ottomán hadak, részben katonai célokra, részben a muzulmán enklávé miatt.
szikla_varosok-7-mod

szikla_varosok-8-mod

szikla_varosok-9-mod

 

Bonifacio, Franciaország
A kis város Korzika legdélebbi települése. A fehér mészkősziklákra épült város látvány egészen magával ragadó. Kikötője szépsége mellett stratégiai jelentőségű is.
szikla_varosok-10-mod

szikla_varosok-11-mod

szikla_varosok-12-mod

 

Ronda, Spanyolország
Ronda valójában két dombtetőn helyezkedik el 68 méterre egymástól a 120 méter mély El Tajo szurdokkal elválasztva. Amióta a kelták megépítették itt első településüket, mindig probléma volt a két városrész összekapcsolása. A jelenlegi Puente Nuevo (új híd) hidat 42 évig építették és 1793-ra készült el.
szikla_varosok-13-mod

szikla_varosok-14-mod

szikla_varosok-15-mod

(Visited 2 461 times, 1 visits today)

Hozzászólások