Két percen keresztül zuhant, 7620 méter magasról

2016.07.31. Ernyő nélkül, 7620 méter magasról ugrott le Luke Aikins veterán ejtőernyős Kaliforniában. A világon először ő kísérelte meg ezt a mutatványt, és szerencsére sikeresen végződött, hiszen lent egy háló fogta fel az esését.
A 42 éves Aikins már több mint 18 ezer ernyős ugrást hajtott végre pályafutása alatt, ezúttal 7620 méteres magasságban egy légcsavaros repülőgépből ugrott ki, ám most otthon hagyta az ernyőjét. Egy 61 méter magasan kifeszített, 30 x 30 méteres, sűrűn szőtt hálóba zuhant bele, a Los Angelestől nyugatra lévő Simi-völgyben.
A háló alatt volt egy másik biztonsági háló is. Aikinsszel együtt kiugrott a gépből három ejtőernyős, és egy darabig együtt zuhantak. Oxigénmaszk volt rajtuk a nagy magasság miatt, de Aikins a sajátját később átadta egyik kísérőjének.
A hálót, amelybe Aikins zuhant, erős lámpák vették körül, hogy segítsék manőverezését a levegőben, majd amikor a sportoló már célra tartott, a lámpák fehérre váltottak.
Szabadesése két percig tartott. Aikins még a kísérlet előtt azt mondta, hogy mindössze másfél másodperc alatt a hálóba fog érni. Luke Aikins egy karcolás nélkül teljesítette az egyedülálló kalandot. Miután lehozták, először az akciót végignéző feleségét ölelte magához.

Videó
(Visited 394 times, 1 visits today)

Hozzászólások