Így néznénk ki, ha az autóbalesetek túlélésére fejlődtünk volna ki

2016.07.22. A képeken látható férfi: Graham. Habár ijesztő a kinézete, nem kell félni tőle, ő ugyanis egy közlekedésbiztonsági kampány része. Vele mutatják be, hogyan nézni ki az az ember, amelyik legnagyobb eséllyel élne túl egy autóbalesetet.

graham-body-survive-car-crash-2-mod graham-body-survive-car-crash-3-mod graham-body-survive-car-crash-4-mod

Traumatológus orvosokat, művészeket és balesetelemző autóipari mérnököket kért fel a melbourne-i Közeledési Baleseti Tanács, hogy alkossák meg azt a férfitestet, amely szerintük a legnagyobb eséllyel élhetne túl egy tipikus autóbalesetet. Így született meg Graham.

Graham gyantából, üvegszálból, szilikonból, emberi hajból készült, és még el is keresztelték. A kampány célja az, hogy felhívja a figyelmet az emberi test sérülékenységére.

graham-body-survive-car-crash-5-mod graham-body-survive-car-crash-6-mod graham-body-survive-car-crash-7-mod graham-body-survive-car-crash-8-mod graham-body-survive-car-crash-9-mod

Habár bizarr a külső, mégis rendkívül logikusan épül fel: a nyak elhagyása az egyik legnagyobb veszélyforrástól kíméli meg a testet. A mellkas is fontos, a bordái egészen máshogy épülnek fel, mint az emberé, a csontok között kis légzsák szerű hólyagok találhatóak, amik segítenek eloszlatni az ütközés erejét. A koponya pedig vastag, rugalmas, nagy és erős, az orr tömpe, a lábak viszont vékonyak, a lábfej patára emlékeztet. Grahamet Viktória állam könyvtárában állították ki, de online is meg lehet nézni.

graham-body-survive-car-crash-10-mod graham-body-survive-car-crash-11-mod graham-body-survive-car-crash-12-mod graham-body-survive-car-crash-13-mod

Videó:
(Visited 1 966 times, 1 visits today)

Hozzászólások