Egy Japán város ami úgy néz ki, mintha Svédországban járnánk

Sapporo-tól 30 km-re van egy kis falu amit  úgy hívnak, hogy Sweden Hills. A településre érkezvén, egyből elfog minket Svédországi hangulat. A kis városka, mindenben utánozza a Svédeket, népi mesterségek űznek, hagyományos svéd napokat ünneplik és a jellegzetes vörös és fehér európai építészet jellemző a falura.

swedenhills1 mod swedenhills15 mod

A kisváros testvérvárosa a Leksand nevű település Svédországban, innen is ered ez az egész őrület ami a falut körüllengi. Ez a bimbózó kapcsolat a két város és nemzet között tulajdonképpen több, mint 30 évvel ezelőtt kezdődött.  1979-ben , amikor a svéd nagykövet ellátogatott a területre, és meglepte, hogy mennyire hasonlít a hazájához a település.  A város  1984-től, 2005-ig teljesen átalakult és ekkor már 550 lakos hívhatta ezt a mókás kis falu saját otthonának.

swedenhills2 mod swedenhills5 mod swedenhills9 mod

Sweden Hills lakói már teljesen átvették a svéd kultúrát, a tanulják a  Svéd nyelvet,  ünneplik a Szent Iván fesztivált. Rengeteg nemzeti zászlót és hagyományos svéd ruhákat is észre lehet venni az utcákon. Az érdekes kis város lakói most azon gondolkoznak, hogy mi legyen a kulturális fúzió következő szintje.

(Visited 402 times, 1 visits today)

Hozzászólások